· 

Майстер-клас з черлідингу для вчителів фізичної культури

Черлідинг є одним із 60 варіативних модулів НУШ та одним із пʼяти видів спорту Всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч». Але майже ніхто з вчителів, які на даний момент працюють у закладах освіти, не мають відповідної підготовки, адже це зовсім новий для нас вид спорту.
18 квітня на базі Чорноморський ліцей №7 в рамках академічної співпраці Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Чорноморська з Південноукраїнський Національний Педагогічний Університет Ім. К. Ушинського відбувся майстер-клас з черлідингу для вчителів фізичної культури закладів освіти Чорноморської ТГ.
До нас у гості, з новими знаннями та техніками, приїхали викладачі, доценти кафедри гімнастики та спортивних єдиноборств Наталья Щекотиліна та Ольга Бондаренко зі своєю студенткою, учасницею збірної України 2021 року, багаторазовою чемпіонкою України з черлідингу, Дарʼєю Карачиловою.
Що ми робили на майстер-класі? Ми вчились базовим основам черлідингу і руйнували міфи про цей вид спорту:
Міф № 1. Черлідинг це складно.
Наші вчителі на відмінно впорались із всіма вправами і провели тренувальні змагання, використовуючи власні танцювальні малюнки.
Міф № 2. Черлідинг підходить тільки для дівчат.
Ми побачили, що хлопці, засвоюють танцювальні вправи навіть швидше, ніж дівчата. А враховуючи те, що хлопці мають більшу фізичну витривалість, то такі аеробні навантаження будуть їм не тільки корисні, а й принесуть моральне задоволення.
Учасники майстер-класу отримали нові професійні навички та заряд позитивних емоцій.
Щиро дякуємо наших тренерам за навчання! Будемо раді подальшій співпраці наших закладів!
Щиро дякуємо в.о. директора Чорноморський ліцей №7, Тетяна Каплун за організацію матеріально-технічного забезпечення заходу.