· 

Марафон "Збереження ментального здоровʼя молоді Одеської області"

Протягом першої декади травня, заклади середньої освіти м. Чорноморськ долучились до марафону "Ментальне здоровʼя молоді Одеської області " в рамках реалізації Всеукраїнської програми "Ти як". Всього було охоплено 866 учнів 1-11 класів.
В Чорноморському академічному ліцеї ім. Т. Шевченка відбувся тренінг по збереженню ментального здоров`я, який провела практичний психолог Світлана Дудко. Семикласникам запропоновано арт-терапевтичну вправу «Сяючий лист», а також діти отримали поради, як навчитися протистояти стресам, гармонійно спілкуватися та берегти ментальне здоров’я своє та однокласників.
У Чорноморському економіко-правовому ліцеї № 1 психологом Галиною Волинською було проведено ігри, спрямовані на командотворення та покращення навичок роботи в команді, фізичну витривалість та спритність, заняття з мандалатерапії та онлайн тренінги з профілактики стресів для учнів 1-11 класів.
Чорноморський ліцей № 2 також доєднався до Всеукраїнського марафону «Ментальне здоров’я молоді Одеської області». Практичний психолог Галина Політанська провела для учнів очні та онлайн заняття з профілактики стресів.
Практичний психолог Іванова Алла провела для учнів Чорноморського ліцею № 3 захоплюючі сесії арттерапії, де кожен зміг знайти свій унікальний спосіб вираження. А учні 9 класу ліцею разом із соціальним педагогом Наталею Кушнір, занурилися у світ ментального здоров'я. Онлайн урок з ментального здоров'я: виявлення стресу та його подолання"
провела заступник директора з виховної роботи, Чередніченко Оксана для учнів 11 класу з елементами практики ментального здоров'я.
Психологом Чорноморського ліцею № 4, Смірновим Марком, були проведені заняття, на яких розглядалися психологічні техніки підтримки ментального здоров'я. Заняття були проведені у 8-10-х класах.
8-9 травня Чорноморський ліцей № 6 доєднався до марафону "Ментальне здоров'я молоді Одеської області". Запропоновані Сідорчук Ольгою інформаційні матеріали, допомогли зрозуміти учням, як залишатися психічно здоровим в умовах стресу та під час несприятливих життєвих обставин.
3 травня у Чорноморському ліцеї № 7 Вікторія Баранова провела онлайн тренінги для учнів 9-их класів. Учасники пройшли анонімне опитування щодо власного емоційного стану, висловили свою думку щодо того, що таке "ментальне здоров'я", дізнались про позитивний та негативний стрес та його вплив на організм підлітка.
Надія Подгурська, практичний психолог Олександрівського ЗЗСО, провела заходи для учнів 1, 3, 4 та 8 класів в очному та онлайн форматі з використанням елементів арт-терапії.
В Малодолинському ЗЗСО психологом Гурман Тетяною було проведено заняття для учнів 7-их класів. Під час зустрічі діти пройшли два опитування: "Мій емоційний стан" та "Ментальне здоров'я". Також діти були навчені технікам швидкої саморегуляції аби протистояти стресу.
З метою привернення уваги та популяризації відповідального ставлення до свого ментального здоров'я в Бурлачобалківській гімназії було проведено ряд заходів: опитування "Мій емоційний стан " та "Ментального здоров'я це...", виховні години "Як зберегти ментальне здоров'я під час війни", "Боротьба зі стресом", було організовано зустріч з психологогинею Юлією Калінічевою, яка показала дихальні вправи, провела ігри для зняття напруги, розповіла про практику вдячності.
Щиро дякуємо педагогам і практичним психологам за активне долучання до марафону, організацію та проведення цікавих і корисних занять для дітей! Впевнені, що тримані на заняттях навички, допоможуть їм протистояти щоденним стресам та зберігати своє здоровʼя.